TRIBUNALUL BUCURESTI ADMITE CEREREA FORMULATA DE ANPC IMPOTRIVA PIRAEUS BANK .

TRIBUNALUL BUCURESTI ADMITE CEREREA FORMULATA DE ANPC IMPOTRIVA PIRAEUS BANK .

Dosar -clauze abuzive  castigat de ANPC.

Piraeus Bank  va fi obligată să elimine parte din clauza de la art.5.1, acea clauza contractuala care permitea modificarea unilaterală a dobânzii, respectiv criteriul denumit „conform deciziei băncii” , dică acea clauză care a dat dreptul băncii sa modifice dobanda contractuala  oricand a dorit  si fara a avea in vedere niciun criteriu obiectiv de variabilitate.
Tribunalul Bucuresti a dispus obligarea pârâtei  Piraeus Bank România SA la modificarea tuturor contractelor de adeziune în curs de executare ce conţin clauzele constatate ca fiind abuzive şi nule absolut, prin eliminarea acestora.
Pentru restituire sumelor  din trecut- achitate in baza acestor clauze abuzive fiecare consummator  trebuie sa deschida  acțiune separata in instant ,actiune prin care sa solicite restituirea acestor sume.
Mentionam ca hotararea  nu este una definitiva ,Tribunalul Bucuresti solutionand prezenta cauza ca instanta de fond, astfel ca prezenta hotarare este supusa apelului , apel ce va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti .

 

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000681300&id_inst=3

Recent Posts

Leave a Comment