EXECUTARI SILITE ANULATE – PRINCIPALELE 4 MOTIVE DE ANULARE IN INSTANTA

Contestaţia la executare reprezintă mijlocul procedural prin intermediul căruia puteţi obţine desfiinţarea măsurilor ilegale de urmărire silită.

Astfel aveţi posibilitatea formulării contestaţiei împotriva executării silite precum şi împotriva oricărui act de executare, în calitate de persoană interesată sau vătămată prin executare.

Prin urmare, contestaţia la executare poate avea ca obiect orice neregularitate procedurală săvârşită cu prilejul activităţii de urmărire silită.

principalele 4 motive de anulare in instanta:

1. Intervenirea prescriptiei dreptului creditoarei de a cere executarea silita impotriva unui debitor

2. Lipsa caracterului de titlu executoriu a contractului de credit

Cele mai multe interpretari ale instantelor de judecata sunt in sensul lipsei caracterului de titlu executoriu in situatia in care o banca a cesionat creanta fata de o firma de recuperari creante.

3. Lipsa calitatii de reprezentant al mandatarului bancii ( KRUK, EOS, Secapital S.a.R.L ….)

Conform art. 82 din Codul de procedura civila – “1) Cand instanta constata lipsa dovezii calitatii de reprezentant a celui care a actionat in numele partii, va da un termen scurt pentru acoperirea lipsurilor. Daca acestea nu se acopera, cererea va fi anulata. 2) Exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant inaintea primei instante nu poate fi invocate pentru prima oara in calea de atac”

4. Lipsa caracterului cert, lichid si exigibil a sumelor solicitate de catre creditoare (banca etc.)

Ori de cate ori exista indoieli cu privire la creanta solicitata la plata, ea fiind contestata de debitor in ceea ce priveste existenta si cuantumul valoric al acesteia, nu ne aflam in prezenta unei creante CERTE.

Atentie, in 2019 executarile silite au crescut ca numar, este obligatoriu sa ne contactati imediat cum primiti actele de executare, aproape toate executarile silite din Romania pot fi contestate, aveti clauze abuzive in contracte, sau contracte de credit cu camata sau dobanzi ascunse de care nu stiti.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la urmatoarele nr de telefon:

Avocat Viesanu Andreea: (0756) 371 012
Birou: (0757) 609 931

Recommended Posts

Leave a Comment